toolbar randomizes on reload

Vas Vadum shared this bug 23 months ago
Need More Information

I often log back in with my toolbar reset for some reason, and have no idea why. Not really, reset but randomized. For example, I logged out with;

Elite Welder, Elite Grinder, Armor Block, Interior Block, Battery, Conveyor, Speed Module, Nanite Upgrade, Nanite Miner

I saved, went to bed. That above was with hours and hours of gameplay. I log back in, and its;

Elite Welder, Speed Module, Armor, Nanite Upgrade, Nanite Upgrade, Nanite Miner, Speed Module, Nanite Miner, Empty

I don't get how this is happening. I tried to reproduce this by setting my bar again then saving and logging out then logging back in but I can't reproduce it right now, it has happened at least 8 times now though. Not sure yet, whats causing it.d5f0b2576b50c0dcea09ede780bc0dbc

Comments (2)

photo
1

I have seen a variation of this on a vanilla SP game, wherein I would save ( in creative) after setting up my tool bar, but when i came back it had returned to the default set up. Strangely I have only seen this occur in single player and I have no reliable way to reproduce it... it is annoying though, i've had to set my hot bar up like 9 times.

photo
1

Hello,

Could you please provide us with more information regarding the issue you reported? I've tried to reproduce it but I didn't.

Any additional information would be greatly appreciated!

Thank you.

Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Its hard to reproduce, it hasn't happened to me for a while now and I'm not sure exactly what causes it. Its happened once since the report. I must say this is something very hard to reproduce but it happens a lot more often while I'm making scenarios. Maybe it has something to do with me using Alt F10 to switch creative tools on so I can make my scenario without using official creative mode because of your inventory issues in that mode.

photo
1

I am still seeing some of this bug. I have a creative "empty" SP world I use for designing, as I'm sure many of us do. I just... as in yesterday or the day before, had to save it at least twice to get it to save the damned toolbars.

The save is older, so I started it up and deleted all grids, set up my tool bar and then saved it as empty, and started building. When I shut it down and went to sleep I saved it. Then when I Came back to it the next morning, everything had saved like normal (the grid I was working on) except that the toolbar had reverted to the default toolbar loading. I had to redo the damn toolbar, and save it again, and now it seems to remember what I put in the tool bar.... Reproducible or not, this is a bug that is super annoying... so I'm going to make a suggestion despite the fact I believe this game is going down the proverbial tubes.

photo