Rovers Still Fall Through Planets

AmbassadorPineapple shared this bug 2 years ago
Outdated

I don't know how, but every so often a desync would occur and the rover would fall through the planet, and if you were traveling fast, you'd explode. This only seems to happen in multiplayer and it's really discouraged me from building rovers. This bug has been apparently been addressed by the community's members a few times in the past:

https://steamcommunity.com/app/244850/discussions/1/492378265893849758/

https://steamcommunity.com/app/244850/discussions/1/496881136914871750/

https://forum.keenswh.com/threads/v-1-111-falling-through-planet.7375768/


When this happens? Only when I'm playing multiplayer and using a wheeled vehicle... This seems gamebreaking. Any help on this?

Comments (6)

photo
1

Hello, Engineer!


Thank you for your feedback! Your topic has been added between considered issues.

Please keep voting for the issue as it will help us to identify the most serious bugs.


We really appreciate your patience.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
3

Hello, Engineer!


Is this issue still happening on the current released version 1.191.105? Any additional information will be greatly appreciated!

Thank you.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Kind of. Occasionally the vehicle might fall through the planet again if it has, say... a trailer attachment like this one: 00a3ac2ed92b3fb773cb659468006d11

I think it is a desync issue with multiplayer servers, but wheels have been doing really great so far not trying to summon clang like I did here... It might have to do with those three rotors acting as the hinge for the trailer... Oops.

photo
1

If youre having this issue come to:

https://support.keenswh.com/spaceengineers/general/topic/ghost-issue-falling-through-planetsblocks

over 300 people and its being looked into.

photo
1

It hapend to my Twice on The Offical Server DE 9 and if ther is an Survival Kit on it the Spawn Point is under the Planets Crust. I cud pin Point the Location of my Last Rover The Cords ar GPS:Mr.Foster #2:67.73:4.65:-5.49:


2fc78a6a264136b039bd6bca37b56190189d21a417bfb9c09aeb53d78d96501a

And it is not just me.

photo
photo
1

Hello, Engineer!


Thank you for your feedback! Your topic has been added between considered issues.


Please keep voting for the issue as it will help us to identify the most serious bugs.


We really appreciate your patience.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Hello, Engineer!


Thank you for your feedback! Your topic has been added between considered issues.


Please keep voting for the issue as it will help us to identify the most serious bugs.


We really appreciate your patience.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Hi Yesterday i made a simple rover with drill 4 whels it was empty ,when i went for some ore and on flat surface while in move fall thrue planet 60 km and i saw lots of wreckage there

photo
1

Its time to move on to another game if devs are not willing or able to fix a problem which is well known over several years. I am not willing to spend more time into this game anymore.

photo
1

Understand but i just fell love with it and want it to be better

photo