Intense Flashing screen 1.196

Copycat80 shared this bug 2 months ago
Need More Information

Since update 1.196 (the physics and server update), I have been experiencing INTENSE screen flashing at seemingly random times.

The entire screen flashes white and as bright as it can for about a second with about 3 flashes in that second.

I thought that this might be a lightning flash but weather is disabled in the world and when I used my admin menu to spawn lightning the effect was not similar to what I have been experiencing.


The flashing only seems to happen when I am running near multiple small grids.

Due to the intense nature of the flashes I hope you can get on this right away as I am sure they could cause a seizure to someone who has them and is not even looking directly at the screen. ie in the same room.

World I am using: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2142879243

Thanks

Comments (2)

photo
2

Hello, Engineer!


Thank you for contacting us. I wasn't able to reproduce your issue. Since you use several mods in this world,

it could be caused by a certain mod or by combination of mods which we have no control over. Can you please confirm this issue also occurs without mods?


Thank you.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

I have the same issue, I am going to need to roll back to an older version if this keeps happening, it is very distracting The flashing happens seemingly randomly even in a completely empty world, and on the main menu, i am using the latest DirectX version and graphics drivers. I am using no mods. Started happening after the 1.196 update came out.


Specs:

Graphics Card: Nvidea 1660 Super

CPU: Intel i5 -9600K

16GB RAM


Idk if that matters but i thought i might add it because it might be important if for some reason my graphics card is fundamentally broken with the game :/

photo
photo
1

I have the same issue, I am going to need to roll back to an older version if this keeps happening, it is very distracting The flashing happens seemingly randomly even in a completely empty world, and on the main menu, i am using the latest DirectX version and graphics drivers. I am using no mods. Started happening after the 1.196 update came out. :/


Specs:

Graphics Card: Nvidea 1660 Super

CPU: Intel i5 -9600K

16GB RAM


Idk if that matters but i thought i might add it because it might be important

photo
1

Hello!


Thank you for your information. Which operating system do you use? Is it updated?

I would also recommend you to:


  • Update your graphic drivers
  • Install VC Redist 2017 (in case you don't have it)
  • Reinstall the game
  • Delete SpaceEngineers.cfg
  • Start the game


Thank you.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Yes everything is up to date, Graphics card, (I am using windows, that is up to date too). deleting SpaceEngineers.cfg did nothing. :/

photo