An error occurred while adding one or more objects, invisible blocks, etc

Brian S Johnson shared this bug 2 years ago
Outdated

Greetings!

Yesterday, I went to log into the game I have been playing for a bit and got an error message. The error message was as follows: An error occurred while adding one or more objects. See log files for more details. I have attached the most recent log file and the vragerender file below.


I had been using two mods: (DX11) Eikesters Decorations and more - Part I and Vector Thrust 2 but did not have any ships using the thrust vectoring, currently. I was using some of the decorative blocks on my planetary base, though. Normally, when I start to go into my save game, it will take a number of seconds to load up the mods. Since the error began, the mod screen only flashes on and then blinks out very quickly. Then it cycles through the loading page before giving the error message.


Also, while trying to figure out what the problem is, I have been messing around with some of my other save games. With the old save games, without mods, and any new game I go into, I end up with a number of invisible blocks. I first notice that the seat inside the drop pod had disappeared. It is still there and usable but it is invisible. I have tried painting it a different color, damaging it and then repair, etc. All to no avail. Something else that is happening is that, when I go to build something, the outline of the item shows up, like normal but, as soon as I click to place the block, it will disappear. If you pull up the grinder or torch, the outline of the box will appear and the necessary parts to complete the build will appear. Sometimes, when you complete the item, it will then appear but not always. Included are two screen captures in new drops into the Learning to Survive scenario.

Replies (7)

photo
1

Sorry, I forgot to mention, I have turned it off and turned it back on again several times :P and it didn't help. I have, also, uninstalled the game and reinstalled and this did not fix the problem. It, also, did not make anything worse or better. It all stayed the same.

photo
1

Hello, Engineer!


Thank you for your feedback! Your topic has been added between considered issues.

Please keep voting for the issue as it will help us to identify the most serious bugs.


We really appreciate your patience.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Hello,

I have the same problem, I'm playing on open world, I don't have any mod, and I turn it off and on my computer.

Thanks.

Best,

photo
1

Update: So, after submitting the initial bug report, all of my saved games disappeared. I started playing a new Never Surrender scenario and nothing seemed to be wrong. Two days ago, there was a Steam update and, now, all of my saved games are back and the newer one has disappeared. I still cannot access the main save game that I want to. I started a new Never Surrender scenario and, at first, the pod seat was invisible and the large grid ore detector that I built later was not showing up. The following day, both are visible.


Possible problem with Steam?

photo
2

I will check into that, thanks for the input.

photo
1

I have the same issue but with only one save it's my Learning how to survive on the planet I have my brother playing with me some times I know that may not be the cause of it I have attached the log file

photo
1

I have the same Problem but i am certain, that this have to do with Eiksters Decorative blocks. I have this error Message every time i try to load a save. But when i deactivate Eiksers Deco Block everything runns fine, the

loading time is way shorter and all invisible models are visible again. I'm shure this isn't a Problem with SE but with the Mod. Best thing to do, is to Contact Eikster on the Mods Workshop Page and hope he/she would patch the Mod.

Leave a Comment
 
Attach a file