The Uranium Heist scenario Missing

Alex Plumeau shared this bug 5 months ago
Solved

We run the 4 420's servers on xbox.


Why has the Uranium Heist scenario been removed from being able to run on Xbox dedicated servers in the last update April 29th? We had the server up for many days but now it will not finish boot, it gets stuck at "Console compatibility: Yes" It will not go to "Session loaded". I went to make a new one from scratch and it is not in the "New game" list.


Different think I was wondering about is when we do round as admin I cant start the round with under 9 players, it would be nice to fix this, it is hard to get 9+ players on xbox :)


Thanks :)


Alexander Plumeau.

Comments (4)

photo
1

Hello Engineer,

we couldn't reproduce the issue on our side. Could you please share a screenshot of the entire Dedicated Server Window with the New Game list unfolded?

Any additional information would help.

Thank you,

Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

I have tried on all of my rigs and they are all missing the Uranium Heist scenario. It is odd. Here are the screenshots.

photo
1

Maybe thats why no one else joind I managed to get into the lobby last week but was alone for an hour or more. It also took a half hour to load in. Just dropped all my tools at the door and respawn repeat.

photo
photo
1

Hello Engineer,

could you please also verify for us that you have the Warfare 1 DLC installed in Steam and that you have the scenario starts for you in Single Player in the base game?

Thank you,

Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Yes I do and we had it running on the server for about a week, up until the last update. After updating the S.E.D.C. the server would not finish the boot and now is not in the list.

photo
1

Hello Engineer,

please try reinstalling the Space Engineers Dedicated Server completely. Also delete the entire SpaceEngineersDedicated folder from User/Appdata/Roaming/

You can copy the Saves folder if you need to keep any of your DS saves and paste it back after installing.

Thank you,

Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

K, I will do that in a few days. I am doing that anyway when my new equipment gets here in a day or two :)

Thanks for the info. I will let you guys know if it works when I get it done.


Thanks again.

photo
1

Soon does it work?

photo
1

Sorry it a few days... but yes after reinstall all are listed and working. :)


Thank you for the help.

photo
1

Hello Engineer,

Thank you for informing us. We will close this ticket.

Thank you,

Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo