Ship doesnt move

PostMortalForm shared this bug 9 months ago
Won't Fix

Quite often when I get into one of my vehicles I will find that the vehicle cannot move, even when it isn’t attached to anything. You can see the thrusters firing and fuel being consumed but the vehicle doesn’t budge or turn at all. This always seems to happen after disconnecting from a connector on my base, though I should point out that I have the magnetism on both connectors disabled. To fix it I only need to get out and get back in again and it will work, but it’s still very annoying.

Playing on XoneX on a rented dedicated server.

(I tried to upload a video but it said it was too big, its around 15mb at 360p and I don’t know how to make it any smaller)

Comments (5)

photo
1

I was playing today actually for about 3 hours with a buddy of mine and we both ran into the same issue. It happened to me twice, and it happened to him once.

World was hosted on XSX, my friend was playing on XBONE.

photo
1

Humm, it happen sometimes to me when i download other builders large grid creations, usually the blueprint is set has static grid so the thrusters works but they do not propel. Just set it has "ship" and if the problem was there it should be fixed !

photo
2

I have the same issue I'll be flying and then after a jump or after I disconnect from a connector the ship will not move or do anything and I have to completely restart my Xbox in order for it to work sometimes or otherwise restart or refresh the server

photo
1

Hello,


We know about this issue and we are still looking for a reliable way to reproduce it. If you would know how to reproduce it at least every few tries, it would help us a lot.

Any additional information would be appreciated!


Thank you!


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Hello Engineer,


Since there are no new comments in this topic and we are still not able to reproduce it, we are closing this thread as outdated.


In case anyone is encountering the same or similar bug, which is not already posted in a different thread, please feel free to create a new thread with all relevant information.


Thank you.


Kind Regards


Keen Software House: QA Department