Stuck in editor of programmable block

Michael Ballard shared this bug 6 months ago
Investigating

Hey guys,


As of a few days ago if I try and edit the code in a programmable block I get stuck in the code editor. I can write text but the buttons don't do anything and I can't get the pause menu or anything, I have to kill the game from task manager. Perhaps it's a mod issue? What info do you need to help you?


Cheers

Comments (9)

photo
7

========= RESOLUTION ==========

If I press and hold one mouse button on a button, then click the other MB, focus is removed from the textbox and the buttons work again normally (as well as the Escape key). It doesn't matter if I go RMB to LMB or LMB to RMB.

============================

I have this issue in vanilla. I was working on a custom script and it was okay, but one time it did this and now I can't use any programmable blocks. I disabled scripts and reloaded, destroyed the block, saved and closed, re-enabled scripts, made a new block, and still have the issue.

One time I spammed the mouse button on the OK button and it closed the window, but I haven't been able to repeat that.

The file also appears to be truncated near the end; half of an enum and the closing brackets are mising.


Edit: I was able to right click on the Help button and it launched steam help, and I then right clicked on Check Code and it made a button press sound, but nothing happened. Neither mouse button works after that.

Note that the mouse hover still works (with tooltips), and mouse presses work in the textbox.

photo
2

Thanks for the workaround boy ;)

photo
2

Thanks Matt, pressing multiple mouse buttons did the trick. Hopefully they'll fix this soon but nice to know there's a work around

photo
2

Thanks so much m8, was so blocked and worried to watch the same script until the end of time :-)

photo
photo
2

Hello, Engineer!


Thank you for your feedback! Your topic has been added between considered issues.

Please keep voting for the issue as it will help us to identify the most serious bugs.


We really appreciate your patience.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
2

I have been having this issue with the game since I bought it a couple of months ago. The issue would present somewhat randomly, but once it started, that savegame was done. It had the issue. I had tried all sorts of things to troubleshoot and try and solve this. I did a validate files through steam that fixed it once, so that it would be fine after that, but then it happened again!

I came across this thread and it was like magic! This workaround fixed my issue. I thought I was going to have to play without mods or scripts because of this. I am so happy I found this thread!! Thank you very much for the workaround. Hopefully this issue can be actually fixed.

photo
1

Hello,

I started trying to use the programmable block and ran in to this issue, where no buttons in the editor would do anything and I would have to exit the game to continue playing. This would happen every single time after opening the editor. The buttons would light up and sometimes show tooltips or make the button select noise. I would be able to interact with the text, but nothing else would work.

I was experimenting with this issue when I came across a surprising fix: I was able to use all of the buttons normally by left-clicking the buttons while right-clicking them. For me, this has worked every time on first try for all of the buttons, including the X in the upper right hand corner. Just to clarify: I hover over the button I want to click, hold down right-click, and press and release left-click. This causes the button to work normally. Hope this works for everyone!

photo
2

hello yesterday i got the same bug. first time it happen hope it get fix. i have not try the work around yet. will do that. but it should not happen.

photo
1

Just now having this problem: "Patch 1.95.024" July 15, 2020"

photo
1

i have this problem: Patch 1.95.024" July 16, 2020" the way I fixed it was to right-click several times and press alt

photo
1

Yes, still happening on occasion. Not all the time but enough to be worrying.

photo
1

i just got this bug. i went into a prog block to setup a script and i was stuck in the editor. i'll try the trick the original poster did to see if it goes away.