stock large sorter does not pass hydrogen (100% recreatable)

SysZer@ shared this bug 4 years ago
Solved

When attempting to attach the conveyor sorter to a small ship setup as described in these steps the the hydrogen only passes to the thrusters while the engineer is out of the ship..


recreation steps are for any current build #

1. start new empty world no mods enabled in survival mode.

2. place small cockpit,02gen,large ship sorter pointing into the o2 gen.

3. place small cargo with 2 small conveyors at the side and place hydrogen thrusters on the small conveyors.

4. place power and gyro

5. attempt to enter ship.

6. upon entering the thrusters will extinguish and no thrust is possible.

7. exit ship notice thrusters will re light creating a NEVER ENDING LOOP.

8. enter ship set thruster override to high.

9. upon exiting ship thrusters will light up and ship will zoom off into the abyss.


The problem is in the large ship sorter when connected to the small grid ship parts. it does not pass hydrogen to the thrusters through the sorter no mater what you do while the engineer is occupying the cockpit..

A 2 minute video I have uploaded describes the entire process,build and recreation procedure.


https://youtu.be/W1mQmrlvj7s


Replies (9)

photo
2

Update: The Bug is not directly related to a specific type of sorter its all sorters in any configuration if the sorter is placed before the o2 GEN. Please help with this...

photo
1

I thought something was up on Keen's AU #2 server. I made a refuelling ship and it just wouldn't allow hydrogen fuel to pass from one ship to another. I had no sorter on the refuelling ship, just a connector directly on the tank. I don't think my friend had a sorter on his ship either though. It may be with connectors too? I'll have to test it.

photo
1

They need to add hydrogen and o2 to the sorter list...

photo
1

any update on this yet?

photo
1

Hello, Engineer!


Thank you for your feedback! Your topic has been added between considered issues.

Please keep voting for the issue as it will help us to identify the most serious bugs.


We really appreciate your patience.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Hello SysZer!

Thank you for bringing this up again and I apologise that it is an old thread. We change statuses to 'outdated' to get users to retest their issues on the latest version.

I have successfully reproduced your issue and reported it internally.

Kind Regards

Laura, QA Department

photo
2

Hello, Engineers!

I´m happy to announce you that this issue is already fixed internally and it will be introduced into the game in the next major release.

Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Hi. I just had this issue, and created a test-case. If it is fixed internally, then this test-case should also work with the fix:

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2706236661

photo
1

Hello, Engineer!

The fix for this is in v200

Thank you.

Kind Regards,

Keen Software House: QA Department

photo
1

Doesn't seem to be fixed. I am having issues transferring both oxygen through sorters.

I have a 100% full oxygen tank, not set to stockpile, connected through my base to a sealed room with an air vent. The air vent does not work.

Similarly, I have a hydrogen tank not set to stockpile, and a small ship with a hydrogen tank set to stockpile, and it is not receiving any hydrogen.

Save file attached.


Turns out that sorters will only allow gasses through them in the direction of the arrow, similar to materials. I was mistaken thinking gasses could go both ways. I have fixed this in my world, and now getting expected behaviour.

photo
Leave a Comment
 
Attach a file