Steam Cloud Blueprint Synchronisation failed

kill2die shared this bug 17 months ago
Considered

Hello there,


for some reason my Steam Cloud won't work anymore with Space engineers.

It was working pretty fine and I like it for reasons of like hard drive failure & portability.

If I make new Blueprints it won't show up in the Blueprint Menu(f10).

It looks like they are created, but can't be retrieved from the Steam cloud.

Steam cloud is not full , it tells me it has only used 24.23mb of 357.24mb.

I also can see them in the AppData\Roaming\SpaceEngineers\Blueprints\cloud folder.


This is all happening since I joined Xocliw's Dakar Rally and saved one of my Rally Racers , the only thing that was remarkable different from saving other blueprints was the name , it started with "#kill2die - racer" .


The important note also, the first racer "#kill2die - alldirectionvehicle" is loading, but the second "#kill2die - racer" is not anymore and every blueprint after this one also.


There could be 2 things that now fail , either steam cloud does not like the # in the name or Space does parse the first one with # in the name, fails afterwards, and then just stops loading every blueprint after this one.


The only workaround that's working for now is disabling steam cloud, but I really don't like this solution for the simple reason of beeing able to lose (for the like 10th time now) all my blueprints.


Greets Michael

Best Answer
photo

After checking configs I realized the Option Steam Cloud was still unticked ingame.

I ticked it and tried to save a blueprint... now i get this Error every time I try to save a blueprint:

the blueprint will not get uploaded to steam.

d2e42ec40e5d5e6f51c17115414a476e

Comments (4)

photo
1

Hello, Engineer!


Thank you for your feedback! Your topic has been added between considered issues.

Please keep voting for the issue as it will help us to identify the most serious bugs.


We really appreciate your patience.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Hi! I just had this same issue while making a new blueprint while playing normally. I had many mods, so I tried opening a new world in vanilla state, and then trying to create blueprints, but nothing. In the cloud folder they appear to be created, but not ingame. If I turn off the cloud the game allows me to see newly created local blueprints normally, but it's very annoying changing all my blueprints to this, and with the limitations of being only local.


An interesting thing is that, for the blueprints I already have, I can modify them, including the thumbnail, without any issue, but cannot with new ones.


Greetings in advance for any support you can provide in resolving this.

photo
1

The issue still exists and my stuff is not going to be uploaded to Steam Cloud anymore :(

photo
1

After checking configs I realized the Option Steam Cloud was still unticked ingame.

I ticked it and tried to save a blueprint... now i get this Error every time I try to save a blueprint:

the blueprint will not get uploaded to steam.

d2e42ec40e5d5e6f51c17115414a476e