This object is in archive! 

Ship survival kit stops working (mp)

Tyrone Olds shared this bug 2 years ago
Won't Fix

Now with repro steps. (currently on keen NA 11 with example)

  1. Take a sm-g ship with survival kit and plenty of power/02/etc 15k away from your space base.
  2. leave the survival kit grid parked, and log out in your suit next to the survival kit
  3. go to sleep or work or something.
  4. log in, and find yourself respawned at your space base, and not the small grid.

When this happens, you can re-respawn and in the spawn menu the ship's survival kit will be listed as "not ready". If you fly to the small grid, it will be there, and it will be powered, and it's survival kit will refill everything, and if you respawn next to it you will respawn at it as expected.

My pet theory is when your body dies while offline, the spawn point isn't set correctly. (due to the ship going "inactive" from no people nearby? Who knows.)

Comments (3)

photo
1

Hello, Engineer!


Thank you for your feedback! Yourtopic has been added between considered issues.

Please keep voting for the issue asit will help us to identify the most serious bugs.


We really appreciate your patience.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

11 months after in the Public Test server I've still the same problem

photo
1

Hello Tyrone and Ruggero!

I did try to reproduce you issue quite thoroughly, but no luck whatsoever. Are you guys still experiencing it nowadays (game v.1.197.072)? And if so... any new information you can share?

Thanks in advance for reply.

Kind Regards

Keen Software House: QA Department


photo
1

Hello, Engineer!

Because there is no new comment from you, and we are unable to reproduce the issue on our own, I will close this thread now as outdated.

If you or any other player will experience this issue again, please make a new thread and provide all needed info there.

Thank you for understanding.

Kind Regards

Keen Software House: QA Department

Replies have been locked on this page!