This object is in archive! 

Private world crashing to menu

Daze Dream shared this bug 15 months ago
Won't Fix

Im not doing anything in particular, this crash happens randomly even while AFK. I have no wolves or cargo ships spawning in. The crash might happen once every 2 days of playing. The crash isnt specific to this world it happens on other offline, private or friends worlds of mine, but I havent yet experienced this on someone's dedicated server yet.

The crash message is along the lines of "Failed to connect" even when the world is set to offline.


Logs attached.

Replies (2)

photo
1

Hello, Daze Dream!

Sorry to hear you're experiencing this issue. Thank you for providing the logs. I can't see a crash in the log or exception. Is it actually crashing or are you simply receiving the message mentioned? By the sounds of it, it's isolated to your worlds rather than someone else's. Do your friends have the same issue if they are in your world? I would firstly suggest the following which can often clear issues in the first instance.

  • Verify your game files in Steam

  • Right click on Space Engineers in Steam Library → Properties → Local Files → Verify Integrity of Game Files

/bfSnH0rGoN-NgctSWBJN3LfvWZvgnfye9BrPgucxV0n8TDpNc-7yZYwSifdRXyl1quu20KGUNmHzSf6VGRbhWS4a_EYn2MclxJSOz6eVarmz-fhTWVaofVOAVZN_l_leF9dgQ5GF

  • Delete SpaceEngineers.cfg file

  • It means your game configuration will be deleted
  • You can access your SpaceEngineers.cfg by typing %appdata% into your Windows search bar and you will be redirected to the hidden Roaming folder. After that just follow: \Roaming\SpaceEngineers.

  • Delete ShaderCache folder

  • Back up your whole Space Engineers Roaming folder and delete it
  • Restart Steam
  • Reinstall VC Redist 2017
  • Update graphic drivers
  • Reinstall the game
  • Make sure your operating system is fully updated

Kind Regards

Laura, QA Department

photo
1

Hello, Engineer!

Because there is no new comment from you, and we are unable to reproduce the issue on our own, I will close this thread now as outdated.

If you or any other player will experience this issue again, please make a new thread and provide all needed info there.

Thank you for understanding.

Kind Regards

Keen Software House: QA Department

Replies have been locked on this page!