Major Graphics Issue

Slushtrap Gamer shared this bug 6 months ago
Considered

This is somewhat related to other threads ive answered to, but in the 1.194 version (current when posting this) there appears to be a major graphics issue which is causing massive lag. Although im not 100% certain that this is what happens, it would appear that the game is attempting to re-render the whole world for some reason. This happens when entering the blueprints menu, the blocks menu and also randomly, effectively making the game unplayable. Textures become LODs, other textures disappear and in the error tab i can see the "GPU overloaded" message, despite that im playing on the lowest possible settings. Other error messages include "Render overloaded" and "Too many grids / blocks".

Comments (4)

photo
1

As a side note, this issue does not exist on the 1.193 version as reverting back has proved countless times.

photo
1

Hello, Engineer!


Thank you for your feedback! Your topic has been added between considered issues.

Please keep voting for the issue as it will help us to identify the most serious bugs.


We really appreciate your patience.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

It could be a one-off however as i had recently gotten a better rig and havent encountered this issue since. The issue still persists on the other one though.

photo
1

Update: I might have found what triggers this. The game works fine until the workshop blueprints are loaded, after which this issue appears every time i open the blueprint menu.