Losing a hydrogen tank disables the hydrogen system

Nicholas Stanfill shared this bug 9 months ago
Won't Fix

A Large-Grid Small Hydrogen Tank was destroyed and it caused all my hydrogen thrust to stop working

I have my main ship, which has millions of Ice, plenty of H2/O2 Generators, and several Large Hydrogen Tanks all filled to about 40% (not set to Stockpile)

I had a module that connects to the front of the ship. That module has 1 Large-Grid Small Hydrogen tank and the other blocks needed so it can keep itself still in space

I slightly damaged the module and it happened to break the Large-Grid Small Hydrogen tank. That should not have been a problem except every single hydrogen thrust I have stopped working

I have almost 2500 hours played. I checked all the possible problems. I tried all the solutions like cycling power, turning blocks on/off, toggling stockpile, etc. Restarting the game fixed it. This is a bug, and it can break entire ships.

Comments (2)

photo
1

Hello, Engineer!


Thank you for your report. Could you please provide us with a blueprint of the grid on which you are experiencing the problem (or a save of your world)? Do you use any mods?

Any additional information will be greatly appreciated!


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Pre Damage Ship + Module

Post Damage Ship + Module

I removed the scripts and unnecessary mods like doors and lights. The required mods are listed on the workshop page

The module was damaged on the side breaking the one Large-Grid Small Hydrogen Tank on the module

photo
1

Hello, Nicholas!


Thank you for your blueprint. However, unless it can be reproduced in a clean, un-modded world, it is usually caused by a certain mod or by combination of mods which we have no control over. Can you please confirm this issue also occurs without mods?


Thank you!


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Next time I'm flying a completely vanilla ship in a completely vanilla world and I slightly damage the ship destroying a hydrogen tank and somehow disable the entire hydrogen system, I'll let you know.

photo
1

Thank you!


Keen Software House: QA Department

photo
photo
1

Hello!


Since there are no new comments in this topic and we are still not able to reproduce it,

we are closing this thread as outdated.

In case anyone is encountering the same or similar bug, which is not already posted in a

different thread, please feel free to create a new thread with all relevant information.

Thank you.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department