[1.190.009] Input freeze forever in MP

Franco Gastón Pellegrini shared this bug 3 years ago
Outdated

On Stable version, in MP the GUI and all inputs (mouse and keyboard) freeze forever, but the game continues (grass moving, shadows changing, etc). All game logic and input freeze. I can play for 15 minutes, and then this happen. Sometimes I can play for 1 hour, but sooner or later, it freeze the input (I cannot go to menu, but I can see the graphics of the game changing). I cannot play survival because I'm constantly losing all items when I have to kill the process and relogin.


I already tried repairing files from steam without success. The other MP player can play without this problem (he is the server).


I attached the latest logs after the latest freeze.


My general PC specs: Windows 10 pro 64 bits. Intel i7-6700, motherboard GA-Z170X-Gaming 3, 16Gb ram DDR4, AMD Radeon 580 8Gb, SSD 840 EVO 500Gb.

Replies (8)

photo
1

Hello, Engineer!


Thank you for your feedback! Your topic has been added between considered issues.

Please keep voting for the issue as it will help us to identify the most serious bugs.


We really appreciate your patience.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Yep, same issue for me. Last played for any real length of time about a year ago with no such problems, so recently introduced problem. It's a mostly vanilla DS through torch with pretty standard stuff. It's not server side though, as when I hang, nobody else does, and vice versa. Nothing common between occurrences that I can see, and whilst animations continue, I have no input, can't even hit escape for menu.

photo
1

So this bug existed much longer than i anticipated. It is notable however that both of us have the same I7-6700 and Windows 10 64 bit. Im not sure if this is related in any way but i have yet to confirm the specs are related in one way or another.

photo
1

This has been happening to me since the Frostbite update. It happens when I host a private multiplayer session with 0 other players. It also just happened with a new map in Offline mode, never converted to multiplayer.

photo
1

Was curious so I tried playing again. This time I turned off steam's broadcasting since that was what I was tinkering with the first time my inputs stopped being received by the game. It still froze. Before I forced the game to quit, I went to task manager and noted a 25% CPU usage of the single running thread. I assume that means that there's a single thread working for space engineers, and that it's using 100% of one of my 4 cores. Not sure if this helps.

photo
1

after 2 years this issue still persists and this is what makes you guys lose players...

Leave a Comment
 
Attach a file