This object is in archive! 

Game will not load after steam install

Allan Cesarini shared this bug 17 months ago
Won't Fix

Hello,

I am a new customer, and I've purchased and installed the SPaceEngineers game on my windows 10 computer through Steam. I am having trouble running the game, though.

When I try to run the game, either using the play button on Steam, or using the Space Engineers icon on my desktop, I get an initial screen with the game name, version, etc... I also briefly see a message about logging on Steam, the initial screen again, and after that, the game silently crashes.

I went through the verifications, but got no luck. i also tried reinstalling, but got the same behavior.

Checking on the log files(two log files are generated for each attempt, one related to SpaceEngineers itself, the other related to VRageRenderer-DirectX11), i saw no error message on them, except a complaint that there is no SpaceEngineer.cfg file.

2020-05-20 14:56:35.673 - Thread: 1 -> MyConfig.Load() - START

2020-05-20 14:56:35.675 - Thread: 1 -> Path: C:\Users\ninja\AppData\Roaming\SpaceEngineers\SpaceEngineers.cfg

2020-05-20 14:56:35.675 - Thread: 1 -> Config file not found! C:\Users\ninja\AppData\Roaming\SpaceEngineers\SpaceEngineers.cfg

2020-05-20 14:56:35.675 - Thread: 1 -> NewNewGameScreen: False

2020-05-20 14:56:35.676 - Thread: 1 -> MyConfig.Load() - END

2020-05-20 14:56:36.429 - Thread: 1 -> Checksum file is missing, game will run as usual but file integrity won't be verified

2020-05-20 14:56:36.664 - Thread: 1 -> Found processor count: 6

On Event Viewer, i get:


- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">


- <System>


<Provider Name="Application Error" />


<EventID Qualifiers="">1000</EventID>


<Level>2</Level>


<Task>100</Task>


<Keywords>0x80000000000000</Keywords>


<TimeCreated SystemTime="2020-05-20T17:56:37.282604200Z" />


<EventRecordID>4779</EventRecordID>


<Channel>Application</Channel>


<Computer>DESKTOP-7F3H30C</Computer>


<Security />


</System>


- <EventData>


<Data>SpaceEngineers.exe</Data>


<Data>1.0.0.0</Data>


<Data>d390a9a5</Data>


<Data>clr.dll</Data>


<Data>4.8.4180.0</Data>


<Data>5e7d21b3</Data>


<Data>c0000005</Data>


<Data>0000000000669fd0</Data>


<Data>156c</Data>


<Data>01d62ed000b7fff2</Data>


<Data>C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\SpaceEngineers\Bin64\SpaceEngineers.exe</Data>


<Data>C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\clr.dll</Data>


<Data>1da0d080-dac6-4024-912c-8b5d145600e1</Data>


<Data />


<Data />


</EventData>


</Event>


And also this:


- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">


- <System>


<Provider Name="Windows Error Reporting" />


<EventID Qualifiers="">1001</EventID>


<Level>4</Level>


<Task>0</Task>


<Keywords>0x80000000000000</Keywords>


<TimeCreated SystemTime="2020-05-20T17:56:38.817058900Z" />


<EventRecordID>4780</EventRecordID>


<Channel>Application</Channel>


<Computer>DESKTOP-7F3H30C</Computer>


<Security />


</System>


- <EventData>


<Data>2067438501572282421</Data>


<Data>4</Data>


<Data>APPCRASH</Data>


<Data>Not available</Data>


<Data>0</Data>


<Data>SpaceEngineers.exe</Data>


<Data>1.0.0.0</Data>


<Data>d390a9a5</Data>


<Data>clr.dll</Data>


<Data>4.8.4180.0</Data>


<Data>5e7d21b3</Data>


<Data>c0000005</Data>


<Data>0000000000669fd0</Data>


<Data />


<Data />


<Data>\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER1645.tmp.mdmp \\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER17EC.tmp.WERInternalMetadata.xml \\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER17FD.tmp.xml \\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER180A.tmp.csv \\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER183A.tmp.txt</Data>


<Data>\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppCrash_SpaceEngineers.e_f61317c8485db79da7e112257df99727ca59dc_b029ca29_c0a210e8-c3ad-40b4-ac8d-2aec8a8e5898</Data>


<Data />


<Data>0</Data>


<Data>1da0d080-dac6-4024-912c-8b5d145600e1</Data>


<Data>268435456</Data>


<Data>deac660f5ba614651cb1045d092e8835</Data>


<Data>0</Data>


</EventData>


</Event>


I need help.

Regards,

Allan

Comments (3)

photo
1

Hello, Engineer!


Thank you for contacting us. Can you please try your Steam account on a different PC if it's possible? I would also recommend to back up and delete the whole Roaming file.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Hello Engineer(s),


Since there are no new comments in this topic and we are still not able to reproduce it,

we are closing this thread as outdated.

In case anyone is encountering the same or similar bug, which is not already posted in a

different thread, please feel free to create a new thread with all relevant information.


Thank you.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

same problem

Replies have been locked on this page!