Cant connect to dedicated server

David shared this bug 3 months ago
Won't Fix

Hello, Im trying to play SE with friend but everytime i try join his dedicated server or he tries to join mine, it wwont spawn him or it will say that the server is not responding, can you help me please?

thanks


i cannot find a log file sorry

Comments (3)

photo
1

Hello, David!

Sorry to hear you're experiencing this issue. Can you please supply a log from when this happens?

You can access your log files by typing %appdata% into your Windows search bar and you will be redirected to the hidden Roaming folder. After that just follow: \Roaming\SpaceEngineers.

Kind Regards

Laura, QA Department

photo
1

Okay, i'll try

photo
1

This is my friend's log when he tried to connect to me

photo
1

Hello, David!

Are you mods being used in the server? If so, can these be disabled and retry joining?

Kind Regards

Laura, QA Department

photo
photo
1

On 9. 8. 2021, at 10:35 AM, support@keenswh.com wrote:

Hi Laura

So yeah, mods are there. We tried disabling the mods and starting a clean world on either of your computers but I still can't join my friend nor he can join me, still the same error or it'll spawn you in middle of nowhere without having the hud loaded (no planets loaded etc. Only the experimental mode warning is visible) no its not spectator, already tried that 



photo
1

Hello, David!

Thank you for confirming. I would suggest our first steps which quite often clear peoples issues:

  • Verify your game files in Steam

  • Right click on Space Engineers in Steam Library → Properties → Local Files → Verify Integrity of Game Files

/bfSnH0rGoN-NgctSWBJN3LfvWZvgnfye9BrPgucxV0n8TDpNc-7yZYwSifdRXyl1quu20KGUNmHzSf6VGRbhWS4a_EYn2MclxJSOz6eVarmz-fhTWVaofVOAVZN_l_leF9dgQ5GF

  • Delete SpaceEngineers.cfg file

  • It means your game configuration will be deleted
  • You can access your SpaceEngineers.cfg by typing %appdata% into your Windows search bar and you will be redirected to the hidden Roaming folder. After that just follow: \Roaming\SpaceEngineers.

  • Delete ShaderCache folder

  • Back up your whole Space Engineers Roaming folder and delete it
  • Restart Steam
  • Reinstall the game
  • Make sure your operating system is fully updated

Please let me know how you get on with these :)

Kind Regards

Laura, QA Department

photo
photo
1

Hello, Engineer!

Because there is no new comment from you, and we are unable to reproduce the issue on our own, I will close this thread now as outdated.

If you or any other player will experience this issue again, please make a new thread and provide all needed info there.

Thank you for understanding.

Kind Regards

Keen Software House: QA Department