Attaching hinges 100% very explosive despite testing with different settings

Daze Dream shared this bug 4 months ago
Reported – Awaiting fix

In creative, I'm trying to attach some missiles I made to the back of my car. At first, I held them in place using another car and a landing gear, but the result of attaching was quite clangy and explosive causing damage, flipping the cars upwards at 20m/s. Next I tried holding the missiles on a static grid and have the car back up into them. Attaching this way stopped the car flying off but it also explodes everything and leaves the car a mere husk of armor blocks. I have tried to fiddle with settings and find stable behaviour but every test the result is just as destructive. At this point, Im more convinced this is something on the devs end to solve as any remaining options for me are so obscure and troublesome to test for and find and to risk trying in survival and just doesn't seem practical for anyone to go through.

Comments (1)

photo
1

Hello, Daze Dream,

thanks for letting us know and sorry for any inconvenience you might experience from this.

You thing it would be possible to share me save file where this grid with rockets and car are already in place so I can try it on my own, please?

You can access your save files by typing %appdata% into your Windows search bar and you will be redirected to the hidden Roaming folder. After that just follow: \Roaming\SpaceEngineers\Saves. There should be a folder with your SteamID and your saves.

Please zip the file and attach it here. If you are having difficulty attaching files you can optionally use Google Drive. When sharing a google drive link please make sure it is set to be downloadable by anyone with the link.

Thanks in advance.

Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Hello sorry I took so long to reply. I have since found a stable version of the machine, but also recreated the issues of older versions in a test world, since my main world is a huge mess of projects and spawns all over the galaxy. I have included both my currant stable version and the recreated clangy version in the test world here, though my recreation isn't as explosive it is still violent on connecting and causes minor damage. Im still puzzling why it was so destructive before and not now.

I've also included an example of another bug I found where in a certain setup a hinge was unable to lift the weight of the machine even at max strength.

photo
1

So on the survival server I built this missile machine and some jets (those jets are provided in that save file) and sometimes when the jets connect to the missiles the while thing clangs out whacking around like a spring. Im fairly sure this is the fault of the jets thrusters as the issue goes away when the thrusters are off. I have a similar issue in the server when putting a rotor part on the side of the jet wing and attaching to a large grid rotor on the base for power charging.

photo
1

Hello, Daze Dream,

thanks for providing the save, it was great help to make the issue happen! Thanks also for great level of information in the world using the text panels and info text in cockpits etc.

Issue was indeed successfully reproduced with these builds and put into our internal system.

Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo