Ship random acceleration / Explosion

Rick Simmons shared this bug 5 months ago
Solved

As of 9/4/2022. Ships randomly accelerate from 0.0 to 20.+ for the last week. The last two days have also had random explosions resulting in respawn and significant damage to ship. No specific activity but most often seems related to refinery / turret areas of ship.


Version: 1.201.013

No Mods / Air Tight on but not used on ship.

Online server //131.153.70.26:11016

Replies (5)

photo
1

Hello, Rick,

thanks for letting us know about this issue.

Can you please provide more information?

You are writing, that this issue is happening repeatedly, right? Does it fix itself when you log out and back again/respawn, and then it get broken again, while you are playing, or is the issue carried over throughout the log out/log in as well?

Is this happening only on the server you mentioned? I did try to log there, but it's not official server. Did you try to contact the admin? Ask him e.g. for server restart or removing of this affected grid and adding it again for you into the world?

Have you ever seen this issue on other servers as well or in single player? Can you try to blueprint this ship and paste it into the single players world? Is it broken there as well?

I would need some place to try in on my own as well, so I would need either the save with this issue already happening there, or at least the blueprint itself and some decent steps to reproduce (how this issue is triggered) or a video showing how this issue happens and how does it look in the game.

For save:

You can access your save files by typing %appdata% into your Windows search bar and you will be redirected to the hidden Roaming folder. After that just follow: \Roaming\SpaceEngineers\Saves. There should be a folder with your SteamID and your saves.

Please zip the file and attach it here. If you are having difficulty attaching files you can optionally use Google Drive. When sharing a google drive link please make sure it is set to be downloadable by anyone with the link.

For blueprint:

You can access your blueprints files by typing %appdata% into your Windows search bar and you will be redirected to the hidden Roaming folder. After that just follow: \Roaming\SpaceEngineers\Blueprints. Select the correct folder where your blueprint is saved (local or cloud), zip the file and attach it here.

Any more information that you can share would help me as well.

Thanks in advance.

Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Thanks, I will try folder next time. The ship speed would be 0.0 while in cockpit / etc . Upon exit it would jump several 10th's. I have checked balance of thrusters d Gyros but no fix. I changed to a station and seems stable. I will have to move sometime. I had three random explosions in 2 days. The random acceleration was 7-10 times in 2 days. I'll see what happens then. Thanks again.

photo
1

Hello, Rick,

it's been some time already, so please let me ask if you are still experiencing this issue as of now?

If yes, can you please provide the files and reprosteps as asked before?

Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Keen,

I have not experienced since. My best guess is connecting the Skyheart encounter ship did something. Removed and didn't experience again.


Thanks for the follow up.


Rick

photo
1

Hello, Rick,

thanks for your reply.

Those are great news! Happy to hear that the issue in no longer happening to you.

As there is currently nothing we can help you with, I will close this thread as Solved.

If you happen to stumble on anything else in the game, please do not hesitate to contact us again.

Happy Engineering!


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

Leave a Comment
 
Attach a file