Grinding down blocks + full inventory = components fly away / get stuck inside blocks

KaiiKiller shared this bug 10 months ago
Reported – Awaiting fix

Hello, I am experiencing an extremely annoying bug where if I am grinding down a block and my inventory is full so I can't receive the collected components from the block I am grinding down, instead of the left over components falling down in the direction of the gravity like they used too, they fly away at max speed and in the case I'm seeing they are becoming stuck inside other blocks so I am unable to collect them, unless I start dismantling those other blocks of course.

This results in really loud banging sounds from the components inside the blocks which is so loud.

Another instance is if I grind down a block and it detaches other blocks from the main body of blocks, that detached block goes ballistic, I have lost a lot of blocks now because of this, they just go bang woooooooossssshhhhhhhh.. and gone, I have no idea where they go, I sometimes see them flying off into the distance into orbit, not sure how they go so fast.

Replies (5)

photo
1

Hello, KaiiKiller,

thanks for letting us know.

However, when I did try it, I was not able to reproduce this issue.

Can you please be more specific? Any more information that you can share, including save file of affected world and video of this issue happening would be great help!

You can access your save files by typing %appdata% into your Windows search bar and you will be redirected to the hidden Roaming folder. After that just follow: \Roaming\SpaceEngineers\Saves. There should be a folder with your SteamID and your saves.

Please zip the file and attach it here. If you are having difficulty attaching files you can optionally use Google Drive. When sharing a google drive link please make sure it is set to be downloadable by anyone with the link.

Thanks in advance for providing those.

Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

I recorded a video for you.. and.... the bug is so easy to reproduce that I managed to capture both the blocks flying away at max speed and the components getting stuck in blocks creating banging sounds that don't stop within the span of 2 minutes and 26 seconds of recording.

https://www.youtube.com/watch?v=klly-t9q0UI

photo
photo
1

After today's patch this bug is still present.

photo
1

I think this might be related to the safe zone that I have surrounding the area I am building inside of, I have it set to allow me building inside it but things are being launched out of it.... things that belong to me, I have ownership.

photo
1

This bug still persists, at first I thought maybe I had done something incorrect with the safe zone block, I went through the settings and checked every single thing... there is nothing that I can see that allows me to allow items that are considered "Neutral" by the safe zone, so the moment they become disconnected from my ship they are flung out of the safe zone at ultra high speed.

photo
2

Hello, KaiiKiller,

thanks for adding comments with new information.

Issue was successfully reproduced and put into our internal system.

Kind Regards

Keen Software House: QA Department

Leave a Comment
 
Attach a file