Blue Prints Not working in Survival

Doodle Bug shared this bug 7 months ago
Submitted

Hi so i have got a BP table put this on the ground got what i wanted to test it, it was the official wooden house like your steam one it had a tick in the middle so i know it was good to go i clicked place blueprint i go to where i want it place, box goes green around it with it transparent inside.


Click to place it comes up quickly saying creating copy then vanishes, but makes the sound like its placed it. any ideas ?

Comments (5)

photo
1

Same problem here as well. Tomorrow when I get time, I will test placing outside a claim to see if it is claim related. Will also watch server and client logs.

photo
2

Placing outside of claim did not do anything different in survival. Also from today's patch 0.7.1.25A360 and I quote

- Slightly tweaked official blueprints.

had no relevance to the issue. I checked both client and server logs. No debug or errors were generated when placing in claim and outside of claim. I also double checked that I had all the materials needed in my inventory to build completely the BP that was selected. I used "Official Basic House" in the tests. It does work when you are in creative. Attached is a screenshot from my dedicated server, being in creative mode. Also apparently you can only do this when in creative. Source https://steamcommunity.com/app/333950/discussions/0/2765630416818759565/

Hopefully this will become a feature after all the bug squashing is done. Maybe add another option for the dedicated server for permissions to "paste" rather than granting creative tools for everyone. For now we can just pass everyone the "Blueprint Building" so the quest chain isn't completely broke in survival.

photo
1

Still dont work as well

photo
1

In my test where it was successful, I enabled creative tools and was outside of all claims. I haven't tested in claim while creative tools was enabled, will do that now. Worked like a champ.

Keep in mind, I am on a dedicated server and not single player. I will test that as well. Make sure you hold ALT and hit F10, check the box for "Enable creative mode tools".

photo
photo
1

apologies if this is OT specifically but i have an interesting bug with blueprints... for the blueprint quest, i built the table then i chose for the quest next phase as my first blueprint to build the official wheeled shield. realizing i had no desire to use it and the quest was asking for large block blueprints, i switched to a second blueprint which is the larger log house, again from the official list.

i built the house OK, all good, layer by layer. but now there is a ghost placement image for that original personal shield cart blueprint and -- here is the bug: everytime i walk to or next to that placeholder the game always CTD and generates a crash report. so when i touch or approach that original abandoned design the game crashes... it freezes and sometimes requires an CTRL-ALT-DEL to escape the freeze. so its all good as long as i dont go near the thing. i will update if it goes away or i can somehow delete it... assuming this along with above blueprint issues will be patched in time.