Loss of connection to mod.io when in game for long periods of time

Trippy Rabbit shared this bug 10 months ago
Investigating

I play space engineers on my Xbox one X for several hours at a time. This always causes my game to suddenly loose connection to mod.io. Several times when clang visits, and I reload a save, connection gets lost without my knowledge and all the modded blocks disappear within my world and corrupts my saves.

When you spend 12-24+ hours building space stations and ships, only for you save to be corrupted, its almost game breaking. When I say that, I mean throwing my Xbox out the window.

It is intact, VERY game breaking. :(

Comments (2)

photo
1

*update*


Beta version with mods

The game needs to be running for atleast 5 hours on an Xbox one X.(not series)

It happens consistently.

Every time I notice it's happened, I have to reload the game from desktop, sometimes having to reset my internet connection, just to refresh everything.

photo
1

I've Noticed This As Well After 5 Hours And It Disconnects From Mod.io And Have To Quit The Game And Start It Back Up To Refresh The Connection To Mod.io To Get The Mods To Load Back Up.

photo
photo
1

Would be far better when the Game actually Doesnt need a Perma Connection for the Mods so that you can play the Mods even Offline. Look how Fallout 4 and SnowRunner manages it. Of course, you cannot Manage, Activate or Deactivate in the Menu while Offline, but ATLEAST you can still Play with them. They WONT disappear. So for Keen: make the Mods Offline Aviable aswell. That isnt difficult!