Wheeled vehicles falling through terrain

David Doughty shared this bug 5 months ago
Need More Information

Hi,

I have a problem when playing on multiplayer servers. My wheeled vehicles keep falling through the terrain. It's started happening since the latest updates. It has happened about 5 times now and is starting to spoil my enjoyment of the game.

I have included a small video clip showing what happens. It can happen anywhere on any world.

I'm playing on Xbox One X.

Comments (2)

photo
1

Hello Engineer,

Is this happening on Dedicated Servers or in Single Player as well? Is it happening to specific vehicles or any you use? Could you upload a blueprint of a vehicle to mod.io and share it here?

Any additional information would help as well

Thank you,

Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Hi,

This only happens when playing on multiplayer servers.

The rover I used has been uploaded to mod.io although it happens to any wheeled vehicle I use.

Link is

https://spaceengineers.mod.io/small-basic-rover

I don't have this problem in single player.

I have attached another video showing the problem (sorry about the quality as I had to reduce it to meet the 2mb limit). It always happens shortly after the "streaming" symbol appears.

Many thanks for looking into this.

photo
photo
1

Hello,

Sorry for the late answer, we are still trying to reproduce this issue. We are aware of it happening, however it seems to be very rare and for us to make a ticket, we need to find some reliable way to reproduce it.

How often is it happening to you?

Any additional info would be greatly appreciated.

Thank you.

Kind regards,

Keen Software House: QA Department

photo
1

Hi there i just bought the game is great idea accept when i am playing on official Eu server put 6 whell wehicle with 3 medium tank simple drill with 6 pistons . Around 16.000. tons empty 1 gyro.i have loose 4 of them in 6 days

Just when driving empty sudenly fell through terrain sand or stones or grass

photo
1

Hello,

Thank you for the report. Could you please upload a blueprint of your vehicle? If it is happening regularly, it would really help us. We are already aware of the issue, unfortunately we didn't find a reliable way to reproduce the issue.


Kind regards,

Keen Software House: QA Department

photo