Station detaches from asteroid when grinding (modded?) blocks

antriot shared this bug 4 months ago
Considered

Hello,


I've encountered a problem with stations on an asteroid. When grinding some modded blocks, the whole station seems to detach from the asteroid and moves slowly, even though it should have enough connections left. This results in a lot of Clang. The problem only seems to occur with modded blocks, but not all of them are triggering the detachment.

I have attached a save file where you can reproduce the bug. One of the relevant mods is "Kolt - Command Console Pack" (https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=436025957). Grinding the switch, which is marked with "[BUG Switch]" on the hud will result in disconnecting the station from the asteroid. You should spawn in front of the switch.


What I have tried so far:

- restarting the game and reloading the save,

- repairing the save file with the SEToolbox,

- shooting the block with a rifle until the block is destroyed. This results in something like an explosion which damages near blocks, but the station stays connected to the asteriod.


If you need further data or information, please contact me.


Hail Clang,

antriot

Comments (5)

photo
1

Hello, Engineer!


Thank you for your feedback! Your topic has been added between considered issues.

Please keep voting for the issue as it will help us to identify the most serious bugs.


We really appreciate your patience.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Hello KSH-Team,


I've done some more tests and the problem seems to concern not only some modded blocks, but also standard blocks from the game, like the light armor block. Also I checked if the station was unintentionally converted in a ship, which was not the case.


Best regards,

antriot

photo
1

Hello,


I encountered the same issue in my main world.

I have a huge base fixed to an asteroid. If i grind down one block, most part of the base become ship catch by asteroid with massive lag issue and co.


I've try one other world, didn't happen but i have only one world with big shipyard.


I've made some test to find what could invoque clang.

Origin parameter : survival / uncheck convert to station / unecheck unsupported station

With or without mod doesnt change anithing.

Happen in both survival and creative mode.


If i check convert to station, when base become free, it's not possible to convert back to station (i guess because movement and laggy in stone).


The only thing that stopping the clanging for the moment, is to check unsupported station.


Best regards,

Theodeathne.

photo
1

Hi,

I'm having the same problem with an out-of-place solar panel. Grinding it breaks my base away from the asteroid and damages the blocks that used to be in the asteroid. It seems to be converting my asteroid base into a ship for some reason. It does the same thing if I try shooting the solar panel with a gun.

photo
1

Has this been looked into yet?