Sound Block uses 2 different Volume settings?

Baba Yaga shared this bug 10 months ago
Considered

I have been away from space engineers for awhile and just came back to it. I use to have some sound mods set up so it plays music while I am cruising around and the music was coming from my sound blocks. Now there is a in-game ambient music that wasn't there before. When I use the music volume control, I cant hear my sound blocks. It is getting frustrating. Did some testing and found whats going on. Every sound that is played by the sound block that cant use the loop option, uses the 'Music Volume' control. While every sound the can be looped, uses the 'Sound Volume' control. Tested this with the 'default sounds' and modded sounds.

Comments (4)

photo
1

Don't know what happened but the recent minor update I had to download from steam fixed the issue.

photo
1

Nevermind. There are still issues with the soundblock.

photo
photo
1

Hello, Engineer!


Thank you for your feedback! Your topic has been added between considered issues.


We will address all reported issues during future development and we will attempt to fix your issue as soon as possible. We are currently close to a Major release, which is under heavy development and this takes up a lot of our time.


Please keep voting for the issue as it will help us to identify the most serious bugs.


We really appreciate your patience.


Kind Regards


Keen Software House: QA Department

photo
1

Same issue here, the Soundblock Volume is linked to the Music Slider.

The only way i found to make it work was to delete or rename the MUS folder in the game directory:

Your Steam Directory\SteamApps\common\SpaceEngineers\Content\Audio

After that i could crank up the music slider and enjoy the soundblocks.

This is by no means a fix but a nice workaround.

I would still like to see Keen fix this since its already been half a year.