Loading a campaign in progress breaks scripting, stuck at mission 2

Mateusz Brzozowski shared this bug 13 months ago
Solved

Apparently the campaign now only works correctly when started with New Game and played in one go. Attempting to load Mission 1 either with Continue game or Load Game results in weird starting ship behaviour (front compartments are stuck at low O2 and don't repressurize, need to move around in helmet before going to airlocks). Loading Mission 2 completely breaks its scripting, the AI messages never show up on the left and the door doesn't open when exiting the seat, making it impossible to progress any further.

Playing with experimental features on.

Comments (5)

photo
1

Exact same bug. I Actually made it through the door using that automatic rifle you find in the escape pod, and got to the moon base thing. I'm a completely new player, so I wasn't sure what was supposed to be happening/where I was supposed to be going, but from what a friend told me it sounds like there's a button in a control tower that's supposed to trigger a cutscene, which wasn't working. I'm pretty sure I'm playing without experimental features on. I certaintly haven't intentionaly enabled anything like that, at least.

photo
1

I just installed the game and played the campaign hoping to learn how to play the game, but I am instead stuck with this.

photo
1

Same here but still stuck in mission 3 (cant take off) even without pausing the game, I went from the start to mission 3 takeoff two times in a row. I also reloaded a bunch of times but same problem.

photo
1

Hello, Engineers!


I apologize for late reply on this issue.


Could you please provide us save file with that campaign so we can reproduce it?


Best Regards

Keen Software House: QA Department

photo
1

Hello,


We were able to reproduce the issue and it's being already worked on.


Thank you.


Kind Regards

Keen Software House: QA Department