[1.187] All ships connected behind rotor are disconnected on save load

Sich shared this bug 16 months ago
Solved

If you have a rotor, and behind a connector, all ship connected on this connector will be disconnected on save reload.

Comments (7)

photo
1

I thought that my ships were disconnecting because of offline power sources(recharging batteries). After I disabled recharge and reloaded the world, I found out that one ship disconnected again.

I'm sharing the blueprint. It includes the connected ships(I hope). If they are not included, I can reupload.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=14467924


Note: This grid also have wheels sometimes getting damaged after driving for a while. I couldn't find the exact reason. Also sometimes connected vehicles make wheel sound.

photo
1

The link you posted got me to a screenshot from dirt2 :)

photo
1

Sorry, I don't know how I did this :D The last 2 chars on the link seems erased.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1446792433

Ps: this time the correct link. but the ss from dirt looks nice :D It was a nice game

photo
1

Hello, I was not able to reproduce this.@Santibag I went through your log and it shows multiple mentions of mods for conveyors AND connectors. Are you actively using these mods, when the issue happens and if yes, does it also happen when not using any mods?

The blueprint was missing several blocks I guess it was because of these missing mods :)

Can you provide the list of the mods you were using?

photo
1

I'm giving you the world. This world frequently has bugs. The disconnection bug can be reproduced in it.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1448710681

I actually lost the connection which were disconnecting but remade and tested them before publishing. I think this proves reproducablity.

Log file is uploaded after I closed the world and published it.

If it can be useful, I can tell more bugs that I sometimes face in this world and particularly in this large grid vehicle.

photo
photo
1

I just opened the game and a connector was disconnected(I started playing with indestructible blocks so not a great problem now).


This is the hot log file just out of the oven.

photo
1

Hello, I was not able to reproduce this.@Santibag I went through your log and it shows multiple mentions of mods for conveyors AND connectors. Are you actively using these mods, when the issue happens and if yes, does it also happen when not using any mods?

photo
1

Hello Guys. I think this may be linked to my problem as well.

I have my Space Shuttle World here and when I load the game the left Payload-Bay-door of the Orbiter gets smashed away. In fact, the rotor head disconnects from the rotor.

World: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=669913654


I tried:

- rebuilding the door - nothing happens. Unless I save it and load it again --> same problem

- cutting away the blocks below the door, rebuilding the door, save, load --> same problem

- using indestructible blocks --> same problem

- rebuilding the door, opening both doors, save, load --> helps in 50% of the cases

So it seems, that the game does not like it, when the doors touch each other. It also happens when I place a Tank somewhere and attach an orbiter via the connector blocks --> as soon as both ships connect, the left door gets thrown away.

When I build only a line of blocks (and not the whole door) --> nothing happens

And it is always the left one, never the right!


Thanks! Maybe you have an idea. It worked for two years....


Greetings

Struppey

photo
2

Hi,

we were finally able to reproduce the issue even in a world without mods. I created a ticket which will be further processed. Thank you!

photo
1

You might refer to Santibag's Problem.

My Problem is solved since the last update. Thanks ;)

photo
1

Yep, my car connected behind a piston stay connected now.

Didn't test after a rotor.


What I continu to have is :

- 1 large ship connected to my base with connector.

- 1 small ship connected to the large grid ship with connector.

- If I unlock the connector between the large ship and the base, the small ship is disconnected.

photo
photo
1

Fixed in v188.1.